KARDERİZMİR FOÇA Festivalinde

Foça Belediyesi tarafından bu yıl 11–14 Eylül 2014 tarihleri arasında dokuzuncusu düzenlenen ‘‘Uluslararası Foça Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali’’ kapsamında Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği, 12 Eylül 2014 tarihindeki etkinlikte Karikatürlerle Cumhuriyetin Öyküsü adlı Karikatür sergisinin yanı sıra Karikatür Nasıl Okunur? konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Hasan Efe’nin sunumundan önce etkinliğe katılan karikatür sanatçıları, İzmir Temsilcisi Mehmet Aslan’ın yönetiminde karikatür ve karikatür sanatıyla ilgili kısa bir söyleşide karikatür severlerle bir araya geldiler. 

Festivaldeki sunumda Abidin Köse, Birol Çün, Devrim Demiral, Hasan Efe, Sadık Öztürk, Mehmet Murat Bozkurt, Cem Koç, Ahmet Önel ve Mehmet Aslan’ın karikatürleri üzerinde yorum ve anlamlandırma çalışmaları yapıldı. İzleyicilerin karikatürler üzerine yaptığı yorumların ardından karikatür sanatçıları da son olarak kendi yapıtları hakkında bilgi verdi.


Programın tamamlanmasının ardından çizerler eşleriyle birlikte , bir Foça akşamında, deniz kenarında günün yorgunluğunu attılar.